Kan ik een beugel krijgen? Wat kost dit?
Ja, dat is mogelijk. U dient hiervoor een aanvullende- of tandartsverzekering te hebben met vergoeding voor orthodontie. De kosten hiervoor variëren van €1000 euro tot €5000 euro. Dit hangt af van de behandeling- en techniekkosten.

Kinderen onder de 18, of 22, jaar komen in aanmerking voor een beugel indien dit noodzakelijk is. De eigen bijdrage verschilt per verzekeringspakket.

Vanwege privacyredenen kunnen we uw vergoedingen niet altijd voor u achterhalen. Mocht dit het geval zijn dan raden wij u aan zelf contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij.

Aanvullende verzekering
Veel zorgverzekeraars bieden aanvullende verzekeringen aan met een (gedeeltelijke) vergoeding voor orthodontie. Sommige verzekeringen betalen de volledige kosten voor orthodontie, terwijl anderen een maximumbedrag hanteren per jaar of een maximumbedrag voor de gehele verzekeringsduur. Daarnaast vergoeden andere zorgverzekeraars alleen een percentage van de kosten (bijvoorbeeld 75 of 80 procent). Hieraan is dan vaak ook nog een maximumbedrag gebonden.

P.S. Elke verzekeringsmaatschappij hanteert haar eigen voorwaarden. Hierdoor kunnen de kosten voor een behandeling hoger of lager uitvallen. Kortom, neem vooraf contact op met uw verzekering en voorkom onnodige kosten.

Hoeveel wordt er vergoed voor een implantaat, kroon, brug of kunstgebit?

U dient hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten. Het hangt af welk verzekeringspakket u heeft. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u enkel 20 % vergoed krijgt van de kosten binnen uw jaarlijkse budget (€200-€1000 euro). Anderzijds kan het zo zijn dat u 20% vergoed krijgt buiten uw budget. De jaarlijkse budget voor de tandartsverzekering hangt af van de premie die u betaalt.

Kunstgebit

De kosten van een kunstgebit worden één keer per 5 jaar voor ongeveer 75% betaald door de basisverzekering. Het repareren of opnieuw passend maken (rebasen) van een prothese of klikgebit wordt 90% vergoed door de basisverzekering. De overige 10-20% is uw eigen bijdrage. Het trekken van tanden voor een kunstgebit wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Als u de overige kosten (25%) en het trekken van tanden ook vergoed wilt krijgen moet u hier een aanvullende verzekering voor afsluiten. De kosten die vergoed worden door de basisverzekering gaan wel eerst van uw (vrijwillig) eigen risico af.

P.S. Elke verzekeringsmaatschappij hanteert haar eigen voorwaarden. Hierdoor kunnen de kosten voor een behandeling hoger of lager uitvallen. Kortom, neem vooraf contact op met uw verzekering en voorkom onnodige kosten.

Wat is mijn jaarlijkse budget voor de tandarts?

Als u aanvullend verzekerd bent kan uw jaarlijkse budgetverschillen. Dit hangt af van uw premie. Het jaarlijkse budget is gemiddeld tussen de €200 euro en €1000 euro. Wij adviseren u tegen het einde van ieder jaar uw gebit te laten controleren zodat de tandarts u kan adviseren over een aanvullende tandarts verzekering voor het volgend jaar. De kosten voor een controle worden in rekening gebracht volgens het tarief van de Nza.

Kan ik mijn tanden laten bleken? Wat kost dit?
Ja dat kan, echter wordt deze behandeling niet vergoed door uw verzekeringsmaatschappij. De kosten hiervoor bedragen €100. Tevens gebruiken onze praktijken nauwelijks peroxide bij het bleken van de tanden.
Zijn er kosten verbonden aan het vervoeren van de patiënten?
Nee, hier zijn geen kosten aan verbonden. Dit is tevens een service die ons uniek maakt.

 

Zijn er kosten verbonden aan de tolk?
Nee, hier zijn geen kosten aan verbonden. Dit is tevens een service die ons uniek maakt.

 

Wanneer krijg ik een begroting?

U heeft altijd recht op een begroting. Voor ieder behandelplan boven € 250,- vragen wij deze te ondertekenen voor aanvang van de behandeling. 

 

Waar zijn de tandartspraktijken gevestigd?
Onze Arabische tandartspraktijken zijn over de volgende plaatsen in Nederland verdeeld:

Amsterdam Zuidoost, Utrecht Overvecht, Gouda, Hengevelde, Helmond, Blokzijl, Assen, Gemert-Bakel en Leeuwarden.

 

Wat zijn de kosten van de behandelingen?
De kosten voor de behandelingen zijn verschillend per patiënt. Dit heeft onder andere te maken met de arbeidsduur van de tandarts, het materiaal dat wordt gebruikt en de kosten voor het tandtechnisch laboratorium.

Dit zijn globale kosten voor de volgende behandelingen  (inclusief tandtechniekkosten):

Mondhygiëne en gebitsreiniging : € 50 tot € 100

Controle :€ 22

Wortelkanaalbehandelingen : € 400 tot € 500 per tand, afhankelijk van het aantal kanalen.

Prothese en kunstgebitten : € 400 en € 1300

Vullingen (zonder verdoving) : € 40 tot € 80 per tand

Implantaten : € 1200 tot € 2000 per tand

Bruggen : Hangt af van soort brug & aantal kiezen (gemiddeld € 400 per tand/kies.

Kronen : € 500 tot € 700

Facings : € 200 tot € 250 per tand

Tanden bleken : € 80 tot € 100

Orthodontie : € 1200 tot € 5000

Vragen over de factuur?

Wij hebben alles op een rijtje gezet op onze service pagina 

Servicepagina

Wij hebben onze service in het kort samengevat op een speciale help-desk pagina.
Hier vindt u snel hoe onze werkwijze is, waar u terecht kunt voor vragen en kunt u eenvoudig uw gegevens doorgeven of wijzigen.

De tandartsen

De tandartsen in de praktijken zijn BIG geregistreerd, zijn dus bevoegd voor het uitvoeren van preventieve, curatieve, medische -en acute behandelingen.

De tandartsen in de praktijken zijn BIG geregistreerd, zijn dus bevoegd voor het uitvoeren van preventieve, curatieve, medische -en acute en implantologische behandelingen.

U kiest voor Radar Dental Shuttle service vanwege:

  • Gekwalificeerde Arabisch, Perzische, Dari en Nederlands sprekende: tandartsen, zorgverleners en servicedeskmedewerkers;
  • Gratis haal- en breng service tot aan de stoel met Arabisch, Dari en Perzische sprekende chauffeur;
  • Heldere communicatie en aandacht voor uw persoonlijke problemen, want wij spreken Arabisch, Dari, Perzisch en Nederlands!

Over ons

Radar Dental Shuttle Service is een specialistisch bureau dat Arabisch, Dari en Perzische sprekende mensen helpt om naar de tandarts te gaan. Wij helpen u met het plannen van een afspraak; van het meedenken in uw wensen tot het doorsturen naar een Dari, Perzische en Arabische tandartspraktijk bij u in de buurt.

KvK-nummer 36052043